lördag 17 februari 2024

Resa nr 1 för säsongen Umeå 231103-04

Denna säsong har det varit lite snålt med bortaresor, det blir så ibland när andra saker har lite större fokus. 

Här kommer lite minnen från våran första resa, den till Umeå i början av November i ett kaosartat väder som innehöll snöstorm, översvämningar och osäkra vägar med röd vädervarning.

Nåväl uppresan gick väl hyfsat om väl i regndropp, vi stannade vid en rastplats för frukost, vid namn Mora stenar, vi började febrilt kolla på kartan, hade vi åkt åt fel håll? Nä det hade vi inte


Resan fortsatte och hällregnet började och inte lite heller. Vid Tönnebro forsade det ner, det blev springa fort som fan in till toaletterna.

Lunchen förtärde vi nedanför hoppbacken i Örnsköldsvik, allt för att slippa gå ut ur bilen


Resan flöt på utan några större hinder, lite snöglopp men ingen halka att tala om. Väl framme vid hotellet och installerad ringer vi våran egen privatchaufför i Umeå, Björklövens fotograf Johan Löf

Matchen glömmer vi men vi hade ett långt och trevligt snack med Nicolai Meyer efter vi hade stängt av intervjumikrofonen. Alltid lika trevlig att prata med.

Vaknar upp på morgonen till ett fullständigt snökaos, hur i herrans namn ska vi komma helskinnade ur det här? Varning på varning vad gällde väglag strömmade från Tv och radio.


Det här kommer att ta tid tänkte så vi rullar iväg i maklig fart och skapligt tidigt. Det går hyfsat men vi får uppleva snöregn i Umeå, ishalka vid Skuleberget, farten begränsas till ca 40km/h samt översvämningar i Sundsvall. Vår vana trogen så stannar vi på Biltema, men denna gång för "lunch" på Biltema vid Birsta Sundsvall.

Nåväl vi kom hem lugnt och säkert och somnade utmattade efter en resa där åktiden hem kändes som den var dubbelt så lång som resan till Umeå.

Over and out för denna gång







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar