onsdag 28 februari 2024

Resa nr 2 Dubbelmöte i Tingsryd

 I mitten av November var det dags att bege sig till Tingsryd, denna gång för ett bortabacktobackmöte med match fredag och lördag. Vi for iväg på förmiddagen mot första delmålet på resan, lunch på Eat Alliano i Mjölby.




Man ska hålla på traditionerna sägs det så vi stannar vi vid Biltema i Vetlanda för att byta torkarblad, det småregnar ju lite och man vill ju inte råka ut för att missa några avfarter.

Näväl resan fortsätter och vi är framme i Knällsberg strax före middagstid. Vi har såklart vårat vanliga rum, det där med de farliga nattygsborden men än så länge håller de sig lugna.

Dags att ge sig iväg för lite middag innan match, vi går en runda inne på Börjes men det hinns inte med så länge för tiden springer iväg. Vi httar ett hak snett över gatan, där även några SSK.are laddar för match. Maten har väl mer att önska men det var ju bättre än inget.

Vinst blev även om det satt hårt inne. Det blev lite snicksnack med spelare i Tingsryd när inte kameran var på. Vi fick tips utav nr 33 Olson i Tingsryd om ett fantastiskt ställe med god mat, bra tänkte vi som skulle slå ihjäl tid på lördagen innan match. Kvällen avlsutades med "På spåret" och glas vitt.

Vaknar upp till strålande solsken och en klarblå himmel, helt underbart. Vi intar frukost i familjen Johanssons boningshus en bit ifrån huset vi sovit i. 




Efter sedvanlig tvåtimmars frukost, som alltid i Knällsberg så drar vi iväg på upptäcksfärd till Korrö som det hette som vi blev tipsade om. Och visst var det vackert en gammeldags "by" med en  gammal lanthandel, kafé od. Det var bara en sak som förstörde det hela, dom hade börjat servera julbord denna helg något man måste ha bokat ett halvår tidigare. Så den fantastiska schnitzeln, "-stor som ett dasslock" blev vi ju blåsta på, tack för det Felix. 




Nåväl hur fördriver man lördagen då innan match? Under frukosten pratades det om flisning och flisare i trakten, det visade sig att att Björn och Ryno hade en gemensam vän, en som hade varit med i samma flisförening som Björn för ca 25 år sedan. Sagt och gjort Björn fick kontakt med Jonas som han heter och som bodde en bit ifrån Korrö. Helt plötsligt hamnade vi på födelsedagskalas, utan ha med någon present dock, vi tillbringade en stor del av dagen i familjen Franssons hem och det blev nästan lite bråttom till matchen sedan.

Lördagens match var en match tillägnad barnen och det var godisregn, chokladhjul, glassgubbar, nattduell och andra festligheter.




Matchen gick bra och vi fick snacka med en hel hög med spelare alltid lika trevligt i Tingsryd. Väl tillbaka i Knällsberg firade vi lite ikväll också.

Söndagsförmiddag och dags att ta sig hemmåt. Det där med att komma iväg normaltid från Knällsberg, går ju så där. Det hann bli lunchtid innan vi packade in oss i billen och gav oss iväg.
Hemresan gick bra och nu ser vi fram emot vårens resor.

Over and out



 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar